Udruga „Mladi Sikirevaca i Jaruga“ organizira tribinu pod nazivom „Kamo poslije srednje??“ koja je namijenjena učenicima trećih i četvrtih razreda srednje škole no i svi drugi su dobrodošli. Tribina će se održati 14. siječnja 2018. godine s početkom u 15.00 sati u sali zgrade Općine Sikirevci, Lj. Gaja 4A.

Na samoj tribini predstavit će se petnaestak osoba različitih profesija kao što su: strojarstvo, medicina, filozofski smjerovi (lingvisti), informatika, pravo, građevina, elektrotehnika, prirodoslovne znanosti, veterina, šumarstvo, informatika i ekonomija s naglaskom na EU fondove. Predstavit ćemo i neke oblike studentske razmjene: Erasmus+, Erasmus traineeship i CEEPUS.

Govornici će u svega 3-5 minuta predstaviti svoju struku, način studentskog života u pojedinim gradovima, mogućnosti zapošljavanja, iskustvo odlaska na razmjenu i slično.
Ova tribina dat će učenicima uvid u studiranje u pojedinim gradovima i na različitim sveučilištima, mogućnosti studentskog zapošljavanja i razmjene te svakako poslovne karijere po završetku studija. Govorit će se i o promjeni fakulteta tijekom studiranja te mogućim prekvalifikacijama.

U isto vrijeme bit će predstavljena i dva OPG-a te jedan mali obrtnik koji će predstaviti svoj rad, ulogu EU fondova i mogućnosti konkuriranja na tržištu kako bi njihov proizvod našao put do kupca. Vjerujemo da razvoj Slavonije leži u proizvodnji hrane, kako sirovine tako i prerađevine koje se mogu dobiti od određenog proizvoda.

Pozivaju sve zainteresirane da dođu na ovu tribinu, informiraju se o mogućnostima i slobodno pitaju  predavače o svim izazovima na koje su nailazili tijekom svog studentskog života.