U sklopu 26. Brodskog glazbenog ljeta u nedjelju, 19. srpnja brodsku publiku očekuje prava glazbena poslastica jer u Slavonski Brod sa svojim ansamblom stiže najnagrađivaniji hrvatski saksofonist, Igor Geržina. Koncert će se održati na platou ispred Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“ s početkom u 21 sat.
Saksofonist Igor Geržina ostavio je trag na gotovo 100 hrvatskih diskografskih izdanja, bilo kao glavni ili gostujući izvođač, kao autor i producent, a svjetsku glazbenu scenu osvojio je svojim autorskim instrumentalnim albumima te od strane inozemnih radijskih prezentera dobio zasluženi nadimak 'Hrvatska senzacija' na saksofonu.
Na koncertu u Slavonskom Brodu izvest će autorski repertoar s albuma 'Metropolis' i još uvijek aktualnog albuma 'One Click World'. Skladbe su to koje se emitiraju na radijskim postajama na čak četiri kontinenta, a 'Metropolis' i 'One Click World' uvršteni su među vodeće albume na globalnoj smooth jazz sceni te su postali dio redovnog programa najvećih svjetskih smooth jazz radio postaja.
Geržini i ansamblu na pozornici će se pridružiti i vrsni glazbenik, Mirza Tetarić (aka Soul Shadow) s kojim je Igor snimio singl 'Better Man', a istoimeni videospot dobio je sjajne kritike i izvan granica Lijepe naše.
Ovaj neumorni saksofonist za jesen je najavio veliki jubilarni koncert sa zanimljivim gostima te novi, peti po redu samostalni album.
Stoga si svakako ove nedjelje priuštite glazbenu večer pod zvijezdama i vrhunsku live svirku u središtu Slavonskog Broda!