Olimpivci ekipe Bošnjak Crafting iz Nove Gradiške, osvojili su zlatnu olimpijsku medalju i odnijeli ukupnu pobjedu na prvim Olimpivskim igrama što su u petak, 25. studenog održane u Slavonskom Brodu u sklopu II. Brodskog festivala piva.
Odmah do njih, srebrnom medaljom, okitili su se Brodske pivopije, pod vodstvom svog trenera i izbornika Pivomira Hmeljovskog, a brončanu medalju u ukupnom poretku osvojili su gosti iz Đakova – Otvarač, udruga ljubitelja malog nogometa i velikog piva, nakon što su u doigravanju (zbog istog broja bodova) izbacili ekipu Cibalie iz Vinkovaca, koja ja je završila na 4. mjestu.

Prve Olimpivske igre otvorene su u trenutku kada je Ivan Lazarević, pobjednik Prvog pivskog maratona održanog u četvrtak, unio olimpivski „plamen“, odnosno „žirafu“ piva, uz posebnu glazbenu kulisu i pljesak oduševljenja brojne publike u festivalskom šatoru.
Na prvim Olimpivskim igrama u Slavonskom Brodu sudjelovalo je ukupno osam ekipa: dvije iz Slavonskog Broda, te po jedna iz Nove Gradiške, Đakova, Osijeka, Vinkovaca i Novoga Sada (Srbija), plus posebno formirana ekipa „Novinari pivopije“ u kojoj su domaću 'sedmu silu' predstavljali brodski novinari, a ujedno su u svojoj ekipi imali i jedinu natjecateljicu.

Svi olimpivci natjecali su se ekipno ili pojedinačno u pet „pivskih sportova“, odnosno disciplina, a na samom početku u brzom ispijanju piva (0,5 l) sve konkurente deklasirao je Vladimir Elbl Pipko, član ekipe Brodske pivopije, koji je politrenku piva ispio za svega 4,5 sekunde (!) i tako osvojio zlatnu medalju. U pojedinačnom natjecanju u držanju jednolitrenih krigli napunjenih pivom pobjedu je odnio Steve Gold iz Vinkovaca (ekipa Ciibalia)

Disciplina Beer pong bila je najzanimljivija, najprecizniji u ubacivanju loptice u čaše s pivom bili su ekipa Bošnjak Crafting, koji su također bili najbolji i u slijedećoj dicsiplini, ekipnom natjecanju u kotrljanju, nošenju i slaganju pivskih bačvi s dodatkom brzinskog ispijanja čaše piva. U finalnom natjecanju u Pivskoj štafeti – ekipnom ispijanju piva iz pivske čizme od tri litre najbrži su bili domaće snage, Brodske pivopije.
Olimpivski suci bili su Željko Špalat (Kuća piva), Mario Bošnjak (OPG Bošnjak), Igor Polak (CMC televizija) i Darko Junačko (novinar).
Urnebesno slavlje olimpijskih pobjednika, ali i svih ostalih sudionika i gostiju uz dobri stari rock'n' roll i grupu Plagijat potrajala je još do dugo u noć.
Za kraj, svaka čast i sve pohvale na organizaciji Olimpivskih igara brodskoj Kući piva i OPG-u Bošnjak, Udruzi brodskih pivara i svima koji su pomogli u pripremama ove jedinstvene pivske priče.

Ivica Vlašić