YouTube aplikacija za pametne uređaje uskoro će nuditi nešto što smo do sad viđali u aplikacijama za dopisivanje - mogućnost da dijelite video, s do 30 prijatelja i istovremeno ga u chatu komentirate, piše Zimo.dnevnik.hr.

"Smatramo da će to omogućiti jednostavnije, brže i zabavnije dijeljenje videa na pametnom telefonu", zapisali su na službenom blogu YouTubea i dodali kako opcija dijeljenja videa kroz druge aplikacije i dalje ostaje dostupna.

Ova je opcija testnoj grupi korisnika predstavljena još sredinom prošle godine, a sad bi trebala postupno postati dostupna cijelom svijetu.

Naime, u YouTubeu su primijetili kako se videi s njihovog servisa masovno dijele po aplikacijama za dopisivanje pa su željeli dio tog kolača zadržati za sebe.

Osim stvaranja grupa, komentiranja i dijeljenja, u YouTubeu spremaju još novosti poput zajedničkog gledanja videa, čime žele bi korisnicima pružili mogućnost da u stvarnom vremenu komentiraju događanja u videu odnosno na zaslonu njihovog pametnog telefona.

Nova je opcija veoma jednostavna za korištenje što će privući korisnike, no upitno je koliko ih zaista želi koristiti još jednu aplikaciju za dopisivanje, pa makar ona bila i unutar druge aplikacije.