Početkom listopada 2015. godine WhatsApp je konačno dobio podršku za pravi backup podataka. Podsjetimo, te godine je omogućena automatizirana izrada backupa koji se pohranjuje na Google Drive.

Nova mogućnost se ubrzo pokazala kao dvosjekli mač. Naime, korisnici koji razmjenjuju veću količinu multimedijalnih datoteka, tipa video zapisa, a koji su u postavkama aplikacije uključili opciju sigurnosne pohrane i takvih datoteka dosta brzo su počeli gubiti slobodni prostor na Google Driveu. Da bi tome stali na kraj korisnici su imali dvije mogućnosti – isključiti video zapise iz sigurnosnih kopija ili dokupiti veću količinu prostora na Google Driveu.Sada stiže vijest kako će Google od sredine studenog, točnije od 12. studenog 2018. godine svim korisnicima WhatsAppa omogućiti besplatan backup na Google Drive. Točnije, od tog datuma Google vam više neće umanjivati slobodni prostor na Google Drive za količinu kreiranog backupa.

No, ima kvaka – sve sigurnosne kopije koje nisu ažurirane više od jedne godine bit će automatski obrisane sa Google Drivea. Da bi izbjegli ovakav scenarij Google savjetuje da prije 12. studenog sami napravite sigurnosnu kopiju svojih podataka.

Izvor: Bug