I ove godine Hrvatski zavod za zapošljavanje pripremio je za sve tražitelje zaposlenja, ali i poslodavce Sajam poslova. U 2016. godini Sajam poslova održat će se u dvije faze – proljetni i jesenski. U proljetnom ciklusu, Sajam poslova organizirat će se u regionalnim/područnim uredima Čakovec, Dubrovnik, Krapina, Osijek, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Šibenik, Varaždin, Vinkovci i Virovitica, a prvi sajmovi su bili već u Splitu i Vinkovcima. 

Kroz Sajmove poslova Hrvatski zavod za zapošljavanje potiče direktni kontakt između poslodavaca i potencijalnih radnika, potiče na aktivnost u traženju posla, omogućava partnerstvo svih dionika na tržištu rada, pruža informacije o mogućnostima obrazovanja, volontiranja, stipendiranja i cjeloživotnog učenja te naglašava važnost znanja i vještina potrebnih na tržištu rada. U okviru Sajmova poslova organizirat će se okrugli stolovi, radionice, forumi, tribine i prezentacije na kojima će sudjelovati predstavnici Zavoda, poslodavci i posjetitelji.

Sajam poslova organizira se u suradnji s lokalnom zajednicom – Hrvatskom udrugom poslodavaca, Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom, predstavnicima lokalne vlasti – županija i gradova, Razvojnom agencijom, institucijama za obrazovanje odraslih i slično, tj. sa svima onima koji utječu na razvoj tržišta rada i koji mogu pridonijeti što boljoj realizaciji ciljeva ove manifestacije.

Pozivaju nezaposlene osobe, poslodavce, učenike, maturante, studente i sve koji su zainteresirani za aktivno uključivanje na tržište rada da posjete Sajam. 

Raspored Sajmova:
KRAPINA, 12. travnja 2016., Sportska dvorana SŠ Krapina
OSIJEK, 12. travnja 2016., Esseker centar-poslovni centar, Ribarska 4, Osijek
RIJEKA, 12. travnja 2016., Zgrada sveučilišnih odjela, Radmile Matejčić 2, Rijeka (Sveučilišni kampus na Trsatu)
VIROVITICA, 12. travnja 2016., Restoran Lord, Vukovarska cesta 13, Virovitica
MURSKO SREDIŠĆE, 14. travnja 2016., Sportska dvorana Mursko Središće, Vladimira Nazora 24
ŠIBENIK, 14. travnja 2016., TC Dalmare
DUBROVNIK, 14. travnja 2016., Sveučilište u Dubrovniku, Ćira Carića 4, Dubrovnik
VARAŽDIN, 14. travnja 2016., Dobrovoljno vatrogasno društvo Varaždin, Baruna Trenka 44, Varaždin
SLAVONSKI BROD, 15. travnja 2016., Sportska dvorana Brod, Eugena Kumičića bb, Slavonski Brod