Klaster Slavonije, odnosno Osječko-baranjska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska i Vukovarsko-srijemska županija i predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Austriji su 27. studenog uspješno prezentirale povijesnu, kulturnu i eno-gastro ponudu Slavonije i Baranje ispred 20-tak novinara iz Austrije.

Prezentaciju je svečano otvorila njezina ekscelencija dr.sc. Vesna Cvjetković, veleposlanica Republike Hrvatske u Austriji, te se zatim uzvanicima obratio gospodin Branimir Tončinić, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Austriji, predstavivši predstavnike Klastera Slavonije – gospođu Gordanu Fabčić, pročelnicu UO za gospodarstvo u Brodsko-posavskoj županiji, gospođu Ivanu Jurić, direktoricu Turističke zajednice Osječko-baranjske županije i gospođu Ružicu Vidaković, direktoricu Turističke zajednice Brodsko-posavske županije.

Prezentaciji se odazvalo 20-tak novinara iz redakcija Falstaff, Golden Age, Reise-aktuell, Gewinn, TAI, Styria digital one, 55plus-magazine, Wienmagazin, Kurier, Hotelmagazin Online, Time4you, Auto Touring, TIP i drugi kojima je predstavljena cjelokupna ponuda Klastera Slavonije te servirana gastronomska ponuda i specijaliteti toga kraja Hrvatske te su svim uzvanicima podijeljeni promidžbeni materijali i press mapa Klastera Slavonije.

Klaster Slavonije je povodom prezentacije osigurao i nagradu u obliku polupansiona u Eko-etno selu u Slavoniji i to za jednog od prisutnih novinara koji se odabrao izvlačenjem posjetnica.