Cilj ovih besplatnih radionica je stjecanje osnovnog znanja i vještina potrebnih za osobno i poslovno planiranje, postavljanje ciljeva i samovrednovanje na tržištu rada te upoznavanje nezaposlenih i drugih zainteresiranih s uvjetima za pokretanje poslovanja, mogućnostima i koristima poslovnog savjetovanja, važnosti i koristima e-poslovanja & izvorima financiranja poduzetničkih projekta.

Radionice provodi tvrtka Pronova d.o.o. iz Slavonskog Broda u prostorijama novouređenog coworking prostoru Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda u Budakovoj 1 (Milovićka).

Radionice se organiziraju u sklopu projekta Challenge IT ukupne vrijednosti 898.588,16 kn, a njegov glavni cilj je doprinijeti povećanju zapošljivosti nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina identificiranih Strategijom razvoja ljudskih potencijala Brodsko-posavske županije 2016.-2020., te osnovnoškolaca i srednjoškolaca s ruralnog područja Brodsko-posavske županije.

Podsjetimo, projekt Challenge IT educirao je do sada 44 polaznika za 3D modeliranje, izradu web i Android aplikacija te web dizajn što je rezultiralo zapošljavanjem šest polaznika u slavonskobrodskom IT sektoru te su dva polaznika uz mentorstvo predavača Tomislava Prebega započeli izradu vlastitih aplikacija.

Za više informacija o radionicama, rasporedu održavanja i prijave za sudjelovanje upućujemo na sljedeći link.

Projekt Challenge IT financiran je iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014.-2020.