Danas je na slavonskobrodskom korzu otvorena manifestacija "U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić. Uz nastup Limene glazbe "Željezničar" i sudjelovanje brodskih mažuretkinja i Brodskih leptirića. U sklopu otvorenja Brođani su mogli pogledati "teatar sjena" i Šumu Striborovu u izvedbi Umjetničke organizacije "Slavonski Brodvej", Kazališne družine "Ivana Brlić- Mažuranić" i Dramski studio "Tintilinić". 

Ključeve grada djeci predao je gradonačelnik Mirko Duspara, a preuzele su ga članice Brodskih leptirića. Nakon predaje ključeva, gradonačelnik i Leptirići su podigli na gradski jarbol zastavu manifestacije te položili cvijetni vjenčić na spomenik Ivane Brlić Mažuranić.

- Korzo je puno djece i mladih, a pogotovo će to biti sutra i sljedećih dana kada krenu programi u sklopu "Svijeta bajki". Ovo je večeras daleko najveseliji i najljepši grad u Republici Hrvatskoj. Svake godine uključuju se brojne institucije i za koju godinu kada uredimo Kuću Brlića, onda će to biti ono pravo. Grad Slavonski Brod poznat je po Tvrđavi, lijepom korzu, ali daleko je najpoznatiji po Ivani Brlić Mažuranić i Dragutinu Tadijanoviću. Ove godine očekujemo i do 10.000 djece, a dolaze nam gosti iz Celja, rekao je gradonačelnik Mirko Duspara.