Moramo organizirati što više lijepih događanja koje će privući goste i turiste u našu PPS destinaciju Moja lijepa Slavonija kraj Save. Za sada na području Brodsko posavske i Vukovarsko srijemske županije imamo 148 razlitičitih manifestacija i događanja za sve generacije. To je više nego očito da je turizam događanja u ekspanziji, a jedan od takvih je svakako i manifestacija Svijet bajki Ivane Brlić Mažuranić tijekom koje u Slavonskom Brodu imamo oko 10 tisuća djece gostiju iz cijele Hrvatske – istaknuo je predsjednik Turističke zajednice i gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara komentirajući brojna događanja u gradu na Savi koja su organizirana u sklopu tradicionalne dječje manifestacije posvećene Ivani Brlić Mažuranić.

Jedan od programa, kojega je organizirala Turistička zajednica grada bio je i koncert Endija, popularne hrvatske teen zvijezde na kojemu je uživalo više od 250 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske. Nastup Endija bio je ponajprije namijenjen djeci sudionicima likovno-literarnog natječaja “Moja lijepa Slavonija kraj Save” koji se provodio prošle školske godine s ciljem promoviranja slavonske Posavine, a u suradnji s Turističkom zajednicom grada Županje te općinama Oprisavci i Bošnjaci, pa su osim
Broda djeca posjetila i ta slavonska mjesta.

„Nisam prvi put u Slavonskom Brodu, već sam ovdje nastupao i moram priznati da mi je ovo jedan od najdražih gradova za nastupanje je jer jako dobra publika, uvijek je odlična atmosfera. Veseli me da me sve više slušaju i djeca ali i starija publika“, kazao je 18-godišnji Endi koji je još prije godinu i pol objavio svoj prvi samostalni album. Najavio je da će za svaku njegovu pjesmu s albuma biti snimljen i prigodan video spot.

Ivica Vlašić