Turistički informativni centar brodske Turističke zajednice na glavnom gradskom trgu obukao je novo – adventsko ruho. A i za sve turiste, posjetitelje i građane TIC je obogatio svoje police novim, unikatnim suvenirima.

Prostor TIC-a u prigodnom adventskom i božićnom duhu ukrasila je Nina Jecić, vlasnica studija za dizajn i izradu predmeta za ukras i uspomenu "Licitar" iz Zagreba. Žena zaista zna svoj posao! Stoga i ne čudi što je Turistička zajednica grada Slavonskog Broda s gospođom Jecić uspostavila suradnju. Prostore brodske Turističke zajednice na Korzu uredila je unikatnim proizvodima iz svog božićnog i novogodišnjeg asortimana, ali i drugih hrvatskih proizvođača suvenira: obrta za proizvodnju unikatnih staklenih kuglica "Katarina" iz Zagreba, obrta za izradu umjetničkih predmeta "Žabac" iz Čakovca, a naravno i proizvođača blagdanskih suvenira iz Slavonskog Broda i s područja PPS destinacije "Moja lijepa Slavonija kraj Save".

„Tradicijskim suvenirima, to su sve sto posto ručni rad, aranžirali smo božićno drvce, imamo licitarska srca i druge blagdanske ukrase, nadam se da će se posjetiteljima svidjeti“, kazala je Nina Jecić te najavila da će u daljnjoj suradnji s brodskom TZ već na proljeće, u travnju mjesecu, u vrijeme manifestacije u Svijetu bajki, organizirati i edukativne radionice izrade tradicijskih suvenira za sve zainteresirane građane. Potporu prigodnom uređenju TIC-a dao je i Muzej Brodskog posavlja postavljanjem izložbe „krpanih ponjava“, jedinstvenom obliku stvaralaštva s područja slavonskobrodskog posavlja.

Direktorica Turističke zajednice Biljana Lončarić predstavila je i ponudu novih, sakralnih suvenira koje se mogu nabaviti u TIC-u, a rezultat su rada slavonskobrodskih proizvođača i obrtnika koji djeluju i u drugim krajevima Hrvatske. A, kako od nedavno postoji i suradnja brodske TZ i CMC televizije, u Turističko informativnom centru mogu se nabaviti i CD-i u izdanju diskografske kuće Croatia Records, među kojima i kompilacije najpoznatijih božićnih pjesama kao i CD CMC Slavonija festa održanom krajem kolovoza u Slavonskom Brodu. Suradnju i ponudu tih izdanja predstavo je voditelj posebnih projekata CMC TV Igor Polak.

Ivica Vlašić