Poslodavcima i developerima na raspolaganju je izuzetno vrijedan alat kojeg je pokrenuo Stack Overflow. Riječ je o kalkulatoru plaća koji će im omogućiti da pronaću tipične plaće u softverskoj infustriji i to na temelju iskustva, kao i lokacije te edukacije i specifičnih tehnologija.

Treba reći da je kalkulator zasada dostupan u SAD-u, kanadi, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Australiji, Fancuskoj, Brazilu, Indiji, Poljskoj, Nizozemskoj, Rusiji, Španjolskoj i Švedskoj, a kao rezultat svake pretrage prikažu se tri rezultata; 25., 52. i 75. percentil. Točnije, prikazuju se tri plaće. Ona koja je veće od 25% plaća kad se uzmu u obzir uneseni podaci, zatim se prikaže 50% veća plaća i plaća 75% posto veća.

Kad je riječ o ovom kalkulatoru i pregledu zanimanja, pregled podataka o medijanu plaća na primjeru Njemačke, Indije, Velike Britanije i SAD-a otkriva da najbolje plaće imaju DevOps specijalisti, a u vrhu su juoš Embedded developeri, full-stack developeri, Data scientisti i Back-end developeri. Osim plaća i zanimanja, govori se i o tehnologijama u kontekstu najviših plaća. To su Go, Scala, Redis i React.

Kalkulator plaća možete pronaći ovdje. 

Izvor:  Rep.hr

Foto: ilustracija