Kako smo prethodno najavili, zbog jakog nevremena u petak, 7. srpnja, prekinuto je Otvoreno prvenstvo grada Slavonskog Broda u kuhanju fiša te je sinoć na terasi Caffe bara Navigator (Korzo) održano proglašenje pobjednika još jedne Fišijade.

Najbolji fiš paprikaš, skuhao je Josip Smoljanac iz Nove Gradiške, koji na žalost nije mogao preuzeti nagradu te ju je umjesto njega preuzela njegova radna kolegica Ivana Jelušić, koja je njega i ekipu i prijavila na ovogodišnju Fišijadu: „Ovoj pobjedi se uopće nismo nadali, došla je dosta nenadano. Njegov otac je višestruki pobjednik Fišijada, tako da vjerujem da im je to genetski i da je sigurno puno toga o pripremanju fiša naučio od oca.“

Treće mjesto na ovogodišnjoj Fišijadi zauzeo je Zdravko Terzić iz Podcrkavlja: „Jako sam sretan i posebnu bih zahvalu iznio Zlatku Oreškoviću, koji je bio u našem timu na ovogodišnjoj Fišijadi, jer je uvelike zaslužan za ovo treće mjesto koje smo osvojili. Njegov sin odnio je pobjedu na ovogodišnjoj Čobanijadi u Podcrkavlju. Njihova cijela obitelj je obitelj gurmana, mogao bih tako reći, tako da im leže ovakve stvari. U Podcrkavlju Fišijada možda još uvijek nije tradicija, ali mi se trudimo, družimo se i pokušavamo dosegnuti taj vrh. Za skuhati jedan dobar fiš paprikaš uvelike je potrebno iskustvo i dobra paprika. Jednako volim i fiš i čobanac, zapravo najbitnija je naša tradicija koju trebamo njegovati i dalje.

Drugo mjesto uvjerljivo je obranio i ove godine Josip Kitanović iz Velike Kopanice: „I ove godine kao i prošle, pristupili smo jednako kuhanju fiša. Odmjerene količine luka, paprike i ribe. Slanost je također bitan faktor u kuhanju fiša, ono treba biti taman, da vaše nepce točno osjeti svaki pojedini segment iz lonca. Tu su naravno godine iskustva i godine kuhanja, kako biste dostigli savršenstvo.“

Dajana Čavčić