U općini Vrbje pored Nove Gradiške postavljene su QBen Silver pametna klupa i QBen Memo oglasna ploča. Za ljepši noćni ugođaj navedeni proizvodi sadrže i LED rasvjetu koja se uključuje u večernjim satima.

QBen Wave je pametna klupa koja korisnicima omogućava USB i bežično punjenje mobitela i ostalih elektroničkih uređaja. Njene funkcije omogućava solarna energija koja se pohranjuje u baterijama i osigurava rad klupe čak i tijekom tmurnog vremena. Dugotrajnost konstrukcije osiguravaju kvalitetni materijali s dodatnom zaštitom. Svi proizvodi namijenjeni su dugoročnom korištenju, čemu u prilog ide konstrukcija od galvaniziranog čelika otporna na prohrđavanje te ostali izdržljivi materijali poput kaljenog stakla i , koji minimiziraju mogućnost štetnih posljedica vandalizma.

Tako se Općina Vrbje priključila brojnim gradovima i naseljima koji su postavili slične klupe na javnom prostoru. Pametnoj klupi će se najviše razveseliti mlađa populacija, ali i stariji koji će tu moći odmoriti i napuniti svoj mobitel. Klupe i USB punjači su vodootporni, stoga ne morate brinuti o opasnosti doticaja klupe s vodom te eventualnih oštećenja istih.

QBen čini tim mladih ljudi usmjerenih prema razvoju inovativnih, ekološki prihvatljivih proizvoda za urbana i ruralna područja. Korištenjem solarne energije nastojimo povećati svijest građana o upotrebi alternativnih izvora energije sa ciljem smanjenja zagađenja okoliša. Naš asortiman sastoji se od pametnih klupa, solarne autobusne stanice, pametnog tuša, oglasne ploče i ostalih uličnih rješenja, kažu iz tvrtke.