Prema pisanju Bug.hr, iz Microsofta su, s velikim kašnjenjem u odnosu na druge servise i aplikacije za komunikaciju, najavili kako će u svoj Skype uvesti enkripcijsku zaštitu. Sada je, više od pola godine nakon te najave, to i ostvareno. Skype u svim svojim inačicama (iOS, Android, Linux, Mac i Windows) od sada, u najnovijoj ažuriranoj inačici, podržava zaštitu korisničkih video i audio poziva, te chatova, end-to-end enkripcijom.Opcija je nazvana Private Conversations, no nije, kao kod ostalih, uključena po defaultu. Za započinjanje enkripcijom zaštićenog razgovora s nekim od kontakata potrebno je posebno pokrenuti opciju "privatnog razgovora" s istog mjesta odakle se može pokrenuti i "običan" razgovor.

Korisnik s druge strane linije morat će prihvatiti pozivnicu za kriptiranu komunikaciju, prihvatiti je, i od tog trenutka će chatovi i razgovori s tim kontaktom biti pod zaštitom.

Razlika od nezaštićene komunikacije bit će u tome što će u slučaju selidbe s uređaja na uređaj kriptirane poruke biti vezane samo uz onaj uređaj na kojem su primljene i poslane. Stoga će biti malo teže započeti razgovor, primjerice, na mobitelu i nastaviti ga na računalu – no, bolje i tako nego se izložiti mogućem prisluškivanju.

Izvor: Bug.hr