Modernu led rasvjetu danas je dobila Ulica Ardelija Della Belle na dužini od 200 metara, a u tijeku je postavljanje svjetiljki u Ulici Pavla Rittera Vitezovića na dužini od 350 metara.

Tijekom ovoga tjedna nastavit će se radovi na postavljanju novih led svjetiljki i na drugim gradskim lokacijama, a protekloga tjedna šest gradskih ulica dobilo je energetski učinkovitu javnu rasvjetu: Ulica Julija Hoffmana, Istarska ulica, Slunjska ulica, Ulica Ivana Mažuranića, Juraja Dobrile i Međimurska ulica.

Grad Slavonski Brod posljednjih je godina sustavno ulagao u izgradnju i modernizaciju javne rasvjete kako bi se smanjilo svjetlosno onečišćenje, ostvarile uštede energije, troškovi održavanja javne rasvjete te smanjiti emisija ugljičnog dioksida, odnosno štetnih plinova u atmosferu. Ovogodišnjom modernizacijom planira se smanjenje emisije ugljičnog dioksida u atmosferu od oko 175 tona na godišnjoj razini. Isto tako, poboljšat će se kvaliteta osvjetljenja prometnica i na taj način povećati sigurnost u prometu, a značajno će se popraviti i vizualna slika grada.

Tako će se na 33 gradske lokacije i na ukupnoj dužini mreže od 15,6 kilometara izvoditi elektromontažni radovi na zamjeni postojećih svjetiljki, saniranja postojećih i postavljanju novih stupova te ugradnji i dodavanju novih svjetiljki. Vrijednost radova energetski učinkovite javne rasvjete je 2 milijuna kuna. 

 

Izvor: Grad Slavonski Brod