Treća u nizu edukativnih radionica turističkog klastera Slavonska košarica, nakon Osijeka i Vinkovaca, održana je u petak, 25. studenog i u Slavonskom Brodu, u sklopu programa Katarinskog sajma i gastro manifestacije Kuhajmo slavonski. Na radionici su sudjelovali učenici brodske srednje Ekonomsko birotehničke škole, sa svojom profesoricom Ljiljanom Sivrić, slušajući prezentaciju na temu Kanali distribucije i oblici promocije u ugostiteljsko turističkom sektoru, uz primjer uspješnog poslovanja OPG-a Bošnjak, koje se bavi proizvodnjom piva.
Na početku je sudionike radionice pozdravila Tea Tomas, zamjenica gradonačelnika grada Slavonskog Broda, u svojstvu osnivača turističkog klastera Slavonska košarica, a potom je općenito o marketingu u ugostiteljstvu, oblicima promocije (među kojima su i sajmovi poput Katarinskog sajma), osobnoj prodaji, ekonomskoj propagandi i medijima koji se koriste za promociju govorila dr. sc. Biljana Lončarić, direktorica Turističke zajednice grada Slavonskog Broda.

U nastavku je Marijana Bošnjak, u ime OPG-a Bošnjak predstavila poslovanje ovog gospodarstva u Sičicama kod Nove Gradiške, koje se vrlo uspješno bavi proizvodnjom domaćeg kraft piva.
„Ova radionica je nama kao hotelijersko-turističkim tehničarima nadopunila znanje o našoj budućoj struci. Drago nam je što smo bili dio ovog programa i zadovoljni smo prikupljenim informacijama te organizacijom i govorom gospođe Biljane Lobčarić. Vrlo rado bismo opet prisustvovali ovakvom događaju.“, istaknule su Magdalena Čaldarević, Gloria Špiranović, Dora Majstorić i Andrea Pitlović, učenice Ekonomsko-birotehničke škole.

Sudionicima edukativne radionice obratio se Keith Bradley iz SAD-a, poznati međunarodni konzultant i IT stručnjak koji u Slavonskom Brodu boravi zajedno s Ivom Matasić, poduzetnicom iz Zagreba te rade na jačanju poduzetničkog eko sustava u Hrvatskoj. Naime, u Zagrebu je u četvrtak održana međunarodna konferencija Podravke „Knowledge in focus 2016.“, sudionici koje su potom pozvani sudjelovati i u kuharskom natjecanju u petak u Slavonskom Brodu.

Nakon edukativne radionice, uslijedio je upravo spomenuti kuharski show „Kuhajmo slavonski“, u okviru kojega su kuhali poznate osobe iz javnog života: Zoran Vakula, prvi meteorolog u Hrvata, prof. Marija Bošnjak iz Vinkovaca, nositeljica kristalne kuhače i ponajbolja kuharica u Hrvatskoj, Zlatko Sedlanić, kraljevski kuhar iz Koprivnice; Nina Jecić, vlasnica obrta Licitar iz Zagreba, dr. sc. Zdenko Jecić, glavni urednik Hrvatske tehničke enciklopedije, Keith Bradley iz Amerike, Milan Vukas iz Njemačke i Dritan Mezini iz Albanije, poznati međunarodni konzultanti, te zamjenica gradonačelnika Slavonskog Broda Tea Tomas. Ražnjići od soma u slavonskoj šunki, Trganci, Glazirane jabuke i Carski drobljenac… – neka su od jela koja su pripremili kuhari i koje je degustirati bilo prava privilegija!

Ivica Vlašić