Više od 300 mališana iz devet brodskih dječjih vrtića stvorilo je pravu gužvu posjetitelja na tradicionalnom Dječjem Katarinskom sajmu što je u Sportskoj dvorani Vijuš počeo jučerposlijepodne, u suorganizaciji ustanove Dječji vrtići Ivane Brlić Mažuranić.
U pratnji svojih teta odgajateljica, ali i roditelja, djeca su svim posjetiteljima sajma ponudili svoje maštovite kreativne uratke i ukrase koje su sami izradili i do posljednjeg trenutka čuvali u tajnosti, želeći iznenaditi starije sugrađane. I u tome su više nego uspjeli!

Istodobno s dječjim Katarinskim sajmom, zahvaljujući brodskom Hotelu Art organizirane su i kreativne dječje kuharske radionice za najmlađe, koji su imali priliku i kuhati s pravim kuharom, šefom restorana hotela Art Tihomirom Krijanom. Sve ih je pri tome uveseljavao medvjedić Lino, kojega je utjelovio Mario Badrov.

Naime, prva je radionica bila Lino kuhinja „Najslađe za najmlađe“, u kojoj su se djeca imala priliku osladiti s Linovim proizvodima kao što su Čokolino, Linolada i slično. Druga je radionica bila Povrće i voće na dječji način, u kojoj je mlada kuharica Ivana Smolčić s djecom radila kreacije od voća i povrća. Tako su se djeca uvjerila da i mrkva može imati brkove, cikla noge, a jabuke najčešće dobiju šiške. Treću radionicu „Palačinke bolje od maminih“, vodio je kuhar Tihomir Krijan učeći djecu kako se peku palačinke, a neki od njih su i sami palačinke pripremali i mazali čokoladom ili pekmezom“ objasnila je direktorica Hotela Art Vlasta Krpan.
U okviru dječjeg Katarinskog sajma mališani su mogli uživati i u predstavi Dječjeg kazališta, u Magic showu i pričama Bajkopričalice Sandre.

Ivica Vlašić