Turistička zajednica grada Slavonskog Broda u suradnji s gradskom upravom Slavonski Brod i društvom "Komunalac" po prvi je puta pokrovitelj zabavnog eventa u istočnoj kurtini tvrđave Brod.

Riječ je o Craft Beer Festu koji organiziraju dva proizvođača craft piva s područja PPS destinacije "Moja lijepa Slavonija kraj Save" - OPG Bošnjak iz Sičica i Kuća piva iz Slavonskog Broda, u suradnji s Umjetničko-glazbenom udrugom "Slavonski Brod", a u sklopu šireg programa "Glazbena razglednica" koji se, povodom Svjetskog dana glazbe, odvija na različitim gradskim lokacijama.

Craft Beer fest se događa u srijedu, 21. lipnja 2017., od 18,00 sati; službeno je otvorenje u 20,00 sati, a predviđeno vrijeme trajanja do 2,00
sata, 22. lipnja 2017.

Event ima i popratna događanja poput prezentacije kalupa za proizvodnju paprenjaka s motivima tvrđave, uz prigodnu degustaciju, koje događanje organizira društvo "Paprenjak" kao jedan od partnera Turističke zajednice u gastro -edukacijskom projektu "Priča o brodskim paprenjacima i svemu što se na to veže", i to u 19,30 sati te nastupa brodskih rock sastava (Brodsky Blues Band, Passivni Pushach, Dali Band, Prorock) na pozornici postavljenoj ispred kurtine, i to od 22,00 sata.