Nakon mnoštva razgovora i pregovora, napokon je došao trenutak za besplatne priključke na vodu za mještane Općine Sikirevci. Tko ima uredne papire može već danas predati zahtjev - objavila je Općina Sikirevci, uz napomenu da će u ponedjeljak, 29. listopada, biti održana javna tribina na kojoj će građani dobiti odgovore na sva pitanja, napose oko postupaka legalizacije.
Naime, Općina Sikirevci i Vodovod d.o.o. iz Slavonskog Broda potpisali su 22 listopada Ugovor o dovršetku vodoopskrbnog sustava u toj općini, u sklopu kojeg će biti izveden i dio vodoopskrbne mreže koji još nedostaje te besplatni priključci domaćinstava na javni vodoopskrbni sustav. Zainteresirani građani trebaju podnijeti zahtjev za priključak (obrazac je dostupan u Općini i Vodovodu, ali i na mrežnim stranicama Vodovoda), a podnosi se osobno u Općini, Vodovodu ili spomenutoj javnoj tribini u ponedjeljak. Uz to je potrebno priložiti kopiju osobne iskaznice, dokaz o legalnosti građevine, zemljišno-knjižni izvadak te kopiju katastarskog plana (može s interneta).

-Priključak je besplatan - kaže načelnik Josip Nikolić, podsjećajući da se pod priključkom, sukladno projektu Izgradnja vodovodne mreže i kućnih priključaka općine Sikirevci, smatra spoj od vodoopskrbnog cjevovoda do vodomjera i vodomjernog okna na parceli korisnika. To znači da internu instalaciju, između vodomjernog okna i kuće, vlasnici objekta trebaju izvesti sami, o svom trošku.

Izvor: Posavska Hrvatska