Dana 14. siječnja /nedjelja/ u 12. 13. i 14. sati na ulazu u Tvrđavu Brod, Vukovarska ulica bb., u Sl. Brodu će turistički vodič - gospođa Vera Pudić dočekati sve zainteresirane koji žele sudjelovati u obilasku.

U ovaj projekt se uključila TZ Brodsko - posavske županije u suradnji sa TZ grada Sl. Broda i TZ Nova Gradiške .

Inicijator projekta "Upoznaj svoju zemlju" je Zajednica turističkih vodiča hrvatske uz potporu Hrvatske turističke zajednice i pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora.

U sklopu projekta 'Upoznaj svoju zemlju' Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (u daljnjem tekstu: ZDTVH) i partneri će , pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora te uz potporu Hrvatske turističke zajednice, povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske dana 14. siječnja 2017.godine (nedjelja) s početkom u 12:00 sati organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a; radi se o organizaciji besplatnih vođenja u gotovo 40 gradova s početkom u isto vrijeme.

 

Ovom akcijom želimo na malo drugačiji način obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, pozvati građane da upoznaju gradove diljem Hrvatske i otkriju skrivene priče koje pričaju, jer smatramo da svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine koja je jedino što nas izuzima od globalizacije.

 

Ujedno na isti način želimo ukazati na važnost Pravilnika o zaštićenim lokalitetima koji je u izradi. Naime, zaštićeni lokaliteti će biti jedina mjesta na kojima će djelatnost turističkih vodiča i predstavljanje naše zemlje moći obavljati vodiči koji su educirani isključivo u Republici Hrvatskoj. 

Izvor: Turistička zajednica BPŽ