Pola sata prije službenog početka CMC200 festivala koji se održava u brodskoj Tvrđavi započela je 10- kilometarska noćna utrka Brod Rock, koja je održana pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Slavonskog Broda okupila trkače iz cijele Hrvatske.
Ova utrka simbolično je povezala CMC festival sa nekadašnjim Rock Maratonom, koncertnim spektaklom koji se u gradu održavao krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća.
Pobjednik utrke u muškoj konkurenciji je Danijel Fak, sa vremenom od svega 32:28 minuta.

-Nije mi prva pobjeda, uvijek sam sretan kada pobijedim. Prvi puta sam tu u Brodu i htio sam se pokazati u najboljem svjetlu. Dolazim iz Đurđenovca, to je jedno malo mjesto kraj Našica i trčim već pet godina. Sviđa mi se koncept noćne utrke pogotovo zbog ljetnog termina i vrućina jer bi preko dana praktički bilo nemoguće nešto kvalitetnije istrčati- izjavio je Danijel za 035portal.

Drugo mjesto osvojio je Ante Živković, a treće Dejan Radanac. U ženskoj kokurenciji trećeplasirana je Vlatka Lovrec, drugo najbolje vrijeme imala je Nives Zebić dok je pobjednica Dubravka Mezec utrku istrčala za 38,47 minuta.
Organizatori napominju kako su zadovoljni interesom i brojem trkača na sinoćnjoj utrci i nadaju se još boljem odazivu dogodine. 

Foto: 035portal, ebrod