U Naselju Mikrorajon dovršeno je asfaltiranje pješačkog prostora na površini od 786 kvadratnih metara, a ugovorena vrijednost radova iznosi 267.602,08 kuna.

Ovogodišnjim radovima u sklopu programa gradnje obuhvaćeno je preko 3.000 metara pješačkih i biciklističkih staza i to na više od deset lokacija, a za što je osigurano ukupno oko 5,1 milijun kuna. Radovi su se izvodili na sljedećim lokacijama:

Slavonska ulica i istočna strana Moslavačke ulice, Ulica Josipa Jurja Strossmayera na sjevernoj strani na potezu do Ulice Ksavera Šandora Đalskog te na južnoj strani na potezu uz parkiralište do Ulice Andrije Štampara.Također, radovi su se izvodili na pješačkoj stazi u Ulici Vatroslava Jagića, pješačko-biciklističkoj stazi na zapadnoj strani Ulice Matije Gupca te u Ulici svetog Lovre.

Nove pješačke staze imaju i Primorska i Prodanova ulica, kao i Ulica Ivana Gundulića gdje se radilo na zapadnoj strani od Ulice Augusta Cesarca do kružnog toka u Svačićevoj ulici te na istočnoj i zapadnoj strani na potezu od Zrinske ulice do Ulice Huge Badalića. Izgrađeno je i novih 10 parkirališnih mjesta te pješačka staza u Aleji Miroslava Krleže.

Izvor: Grad Slavonski Brod