Jučer su u LifeClass Termama u Svetom Martinu na Muri počeli 10. Dani elektroničkih medija, 23. Dani radija, 10. Dani televizije i 10. Dani interneta. Višednevno druženje medijskih djelatnika počelo je svečanim uručenjem novinarskih radijskih nagrade, koje je kao i svake godine dodijelila Hrvatska udruga radijskih nakladnika – HURIN. Radio Slavonija je dobila nagradu za najbolju humanitarnu akciju ‘Uskrsni sajam’, te za 20. godina rada. Još dva radija s područja naše županije dobila su zaslužena priznanja, Radio Nova Gradiška dobila je jubilarnu nagradu – zlatnu plaketu za 50. godina kontinuiranog rada, a Radio Bljesak iz Okučana za najbolji radijski jingle.

Jubilarni Dani elektroničkih medija održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a u programu sudjeluju ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek , u panelu o medijskoj strategiji, te ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, čiji panel nosi naziv Djeca i mladi – Izazovi i opasnosti života u medijskom svijetu.

Na ovogodišnjim Danima elektroničkih medija naglasak će biti na temama koje su trenutno od najvećeg interesa za medijske nakladnike u Hrvatskoj, a donošenje medijske strategije je jedna od njih. Organizatori Dana elektroničkih medija su Hrvatska udruga radijskih nakladnika, Agencija za elektroničke medije i Nacionalna udruga televizija, dok su partneri Odašiljači i veze, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti te Hrvatsko društvo skladatelja – Služba zaštite autorskih muzičkih prava.

Izvor: Radio Slavonija