Jučer 9. listopada 2017. godine policijski službenici su uspješno dovršili kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom kojeg sumnjiče za kazneno djelo prijevare prilikom dogovaranja prodaje ogrjevnog drveta.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je počinitelj dana 15. rujna 2017. godine oko 11,00 sati u Slavonskom Brodu ušao u dvorište 58-godišnjakinje kojoj je rekao da poznaje njezinog pokojnog supruga te joj ponudio na prodaju 20 dužnih metara drva za ogrjev, rekavši joj da kod sebe već ima 5 metara na kamionu, koji mu se upravo pokvario i da mu treba više stotina kuna za popravak i da će joj odmah po popravku kamiona dovesti drva. Nakon što mu je 58-godišnjakinja dala traženi novac, prevarant se udaljio i više se nije pojavio.
Protiv počinitelja policija Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu podnosi kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela prijevare.
Policija upozorava građane da prilikom nabave ogrjevnog drveta obrate pozornost na osobe koje im nude drva i da lakovjerno ne vjeruju ovakvim i sličnim pričama ili o kupovini drva po povoljnoj cijeni nižoj od uobičajene.
 

Izvor: Policijska uprava brodsko- posavska