Jučer, 03. listopada 2017. godine oko 19,10 sati u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj je zaprimljena dojava da se na autocesti A3, kod Okučana osobni automobil (BiH registracijskih oznaka) kreće autocestom u suprotnom smjeru južnom kolničkom trakom. Nedugo potom, oko 19,20 sati zaprimljena je dojava da se na istom kolničkom traku dogodila prometna nesreća u kojoj je oštećeno nekoliko vozila te da je istu prouzrokovao vozač spomenutog osobnog automobila, koji je napustio mjesto događaja prometne nesreće.
Provedenim očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada je 81-godišnji državljanin BiH, upravljajući osobnim automobilom južnom kolničkom trakom u smjeru Zagreba (u zabranjenom smjeru), u jednom trenutku prešao automobilom na prometnu traku za zaustavljanje vozila u nuždi, a potom je u namjeri okretanja automobila, vožnjom unatrag, započeo kretanje prema voznoj prometnoj traci, kojom prilikom je došlo do udara teretnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je u smjeru Lipovca upravljao 83-godišnjak, u stražnji dio osobnog automobila kojim je upravljao 81- godišnji državljanin BiH. Nakon opisanog, došlo je do ispadanja metalnih dijelova skele iz tovarnog sanduka navedenog teretnog automobila i rasipanja istih po kolniku, na koje je su potom naletjeli teretni automobil slavonsko brodskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 49-godišnjak, osobni automobil njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 41-godišnjakinja i osobni automobil beogradskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 44-godišnjak.
Nakon što je prouzročio prometnu nesreću, 81-godišnjak je napustio mjesto prometne nesreće te je u 19,35 sati, po policijskim službenicima Policijske postaje Stara Gradiška, zaustavljen na graničnom prijelazu u Staroj Gradiški, gdje je i uhićen.
U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.
Policija će 81-godišnjeg vozača zbog počinjenih prekršaja privesti Sucu za prekršaje u Slavonskom Brodu.
 

Izvor: Policijska uprava brodsko- posavska