Na nekoliko lokacija u Brodsko-posavskoj županiji prilikom pretraga domova policija je pronašla kod nekoliko osoba ilegalno oružje.
Policijski službenici su u petak oko 17 sati na području općine Velika Kopanica zbog sumnje u nezakonito posjedovanje oružja u prostorima koje koristi i stanuje 52-godišnjak obavili pretragu. Tom prilikom policija je pronašla jedan puškomitraljez, pet spremnika za streljivo i više desetaka streljiva kalibra 7,62, koje je 52-godišnjak ilegalno posjedovao. Pronađeno oružje i streljivo je od njega oduzeto, a tom prilikom mu je oduzeto i oružje koje je legalno posjedovao i to jedna puška s užlijebljenim cijevima, jedna lovačka puška, nekoliko stotina komada streljiva, više desetaka patrona za lovačku pušku i jedna zračna puška. Protiv muškarca policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Policija je u petak u dopodnevnim satima na dvije lokacije na području Starog Petrovog Sela zbog sumnje u ilegalno posjedovanje oružja obavila dvije pretrage doma i drugih prostorija. U jednom slučaju je pronađen pištolj koji je nezakonito posjedovala 20-godišnjakinja iz Nove Gradiške, a na drugoj lokaciji kod 38-godišnjaka s područja Starog Petrovog Sela pronađeno je nekoliko desetaka streljiva 7,62 mm koje je muškarac nezakonito posjedovao. Policija će protiv oboje Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški dostaviti optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja.