Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, nastavili su i dalje s pojačanim nadzorima prometa tijekom travnja. Svrha provođenja pojačanih policijskih kontrola bila je veća razina sigurnosti u prometu i sprječavanje činjenja najtežih prometnih prekršaja.

Dana 07./08. travnja 04.2018. godine (subota/nedjelju) u vremenu od 20,00 do 05,00 sati na području Policijske uprave brodsko – posavske, u sklopu pojačanih aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa, provesti će se preventivno – represivna akcija usmjerena na vozače koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola.
Akcija će se provesti u koordinaciji sa susjednim policijskim uprava, koji će akciju umjerenu na iste prekršaje.

Prošli tjedan (od 26. ožujka do 01. travnja), prilikom pojačanih nadzora, policijski službenici su evidentirali 437 prometna prekršaja, od čega 286 prekršaja nepropisnih brzina, 41 prekršaj nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa. Utvrđeno je 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja te 8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji. U ovim aktivnostima, najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu vozača (21-godišnjak) iznosila je 2.33 promila (utvrđena 30. ožujka, oko 9,15 sati kod Bickog Sela). Najveća brzina izvan naselja je utvrđena 31. ožujka u 22,10 sati na autocesti A3 kod Starog Petrovog Sela i iznosila je 238 kilometara na sat (upravljao 31-godišnji državljanin Švicarske), a u naselju od 99 km/h je utvrđena 26. ožujka u 7,50 sati na ŽC 4205 kod Slavonskog Broda (upravljao 36-godišnjak).
Dogodilo se 26 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala. U 4 prometne nesreće jedna osoba je teško ozlijeđena, 4 osobe lakše ozlijeđene te je bilo 17 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Vozači budite oprezni i čuvajte svoj život, kao i živote drugih u prometu!

Izvor:  Policijska uprava brodsko-posavska