Završena je izvanredna sjednica Gradskog i Županijskog stožera za spašavanje, koja se sastala nakon što je oko 21,30h u Bosanskom Brodu došlo do eksplozije na jednom od postrojenja rafinerije nafte.
U dogovoru s nadležnima u Slavonskom Brodu, most između dva Broda bio je spreman za otvaranje i prihvat ozlijeđenih, no za tim, na svu sreću, nije bilo potrebe. Ozlijeđeni radnici primljeni su u bosanskobrodski Dom zdravlja, gdje im je ukazana medicinska pomoćRadnici treće smjene ušli su iza ponoći u krug Rafinerije i nastavljaju posao po normalnom rasporedu. Eksplozija je bila strašna, ali nije bilo žrtava i sve je pod kontrolom. Kako je istaknuto na održanoj sjednici, koncentracije onečišćujućih tvari u zraku svakako će se nastaviti pratiti o čemu će se građane izvještavati.

Grad Slavonski Brod ovim putem obavještava građane kako su netočne informacije o evakuaciji stanovnika s područja Naselja Jelas te da gradske škole i vrtići sutra redovno rade. Također, ponovno naglašavamo kako unatoč jačini eksplozije i dalje nema razloga za paniku. Sve daljnje informacije bit će objavljene na službenim stranicama Grada.