Jučer, 09. kolovoza 2017. godine policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su uspješno dovršili kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom kojeg sumnjiče da je dana 13. svibnja 2017 godine oko 12,00 sati na području Slavonskog Broda iz otključanog automobila 37-godišnjoj vozačici otuđio torbicu u kojoj se nalazio mobitel, novčanik s osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Policijski službenici pronašli su kod osumnjičenog dio otuđenih predmeta koji su vraćeni vlasnici, a protiv istoga podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog kaznenog djela teške krađe.

Dana 06. kolovoza 2017. godine oko 14.00 sati 28-godišnjak iz Sesveta je na graničnom prijelazu u Staroj Gradiški, na krovu svog osobnog automobila ostavio novčanik u kojem su se nalazili osobni dokumenti i nekoliko desetaka tisuća kuna. Nakon napuštanja graničnog prijelaza i prijeđenih 200-tinjak metara, zamijetio je da mu nedostaje novčanik. Pri povratku do graničnog prijelaza nije našao novčanik niti na mjestu gdje je bio parkiran te je gubitak istog prijavio policijskim službenicima.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Beli Manastir, jučer 09. kolovoza 2017. godine pronašli počinitelja. Radi se o 39- godišnjem državljaninu BiH, kod kojeg je novčanik pronađen te su oštećenom vraćene otuđene stvari i novac. Policija protiv počinitelja podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela utaje.