U Ulici Eugena Kvaternika u Slavonskom Brodu danas u poslijepodnevnim satima policija je zatvorila promet za sva vozila i pješake. U blizini su se okupili brojni susjedi. Neki od policijskih službenika bili su u pancirkama, prolaznike su upozoravali da ne prilaze. Da se odvijala prava drama, potvrdili su i u policiji, piše Večernji list.

- Jedan građanin se zatvorio u kuću, djelatnici policije izašli su na teren. Radi mjera predostrožnosti osigurali su cijelo područje te se utvrđuju okolnosti događaja - rekao je Stjepan Kukura, policijski službenik za odnose s javnošću PU Brodsko-posavske.

Osim policije, na teren su izašli i vatrogasci te hitna pomoć. U jednom trenutku mladić se polugol popeo na krov kuće i počeo vikati da nikud ne ide. Kako smo neslužbeno doznali, policija ga je na kraju ipak uspjela svladati i odvesti. Mladić navodno ima psihičkih problema.

Kako pričaju susjedi, drama se odvijala u kući iz koje su često odjekivale svađe, a navodno je mladić (25) koji živi u kući sklon alkoholu i drogi. Sve je navodno započelo nakon što se mladić posvađao s roditeljima.

- Mladićeva majka odvezena je na ispitivanje nakon što se posvađala sa svojim 25-godišnjim sinom. On je nakon svađe počeo mahati pištoljem, a kad su mu ga oduzeli, pobjegao je u kuću - ispričao je jedan susjed.

Prema neslužbenim informacijama, policija je mladića svladala u dvorištu i oduzela mu pištolj s kojim je mahao, ali on je potom otrčao i zabarikadirao se u kuću. Kako doznajemo, policija je iz kuće uspjela izvući mladićevu majku koja se prvo opirala, a potom je, prema pričama očevidaca, odvezena policijskim vozilom, vjerojatno na ispitivanje.

Foto: Brodportal