Prometna policija je u proteklom tjednu od 28. studenoga do 4. prosinca, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 461 prekršaj. Najveći broj prekršaja odnosio se na prekršaje nepropisne brzine i to 321 prekršaj, od kojih je 151 prekršaj nepropisne brzine u naselju i 80 prekršaja nepropisne brzine izvan naselja. Evidentirano je 22 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Zabilježeno je 60 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 7 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, 7 prekršaja vožnje bez upaljenih svjetala, 6 prekršaja isteka važenja prometne dozvole te drugi prekršaji. U prošlom tjednu, dogodilo se 17 prometnih nesreća od kojih 13 s materijalnom štetom te četiri prometne nesreće u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Najveća koncentracija alkohola iznosila je 2,16 promila, a izmjerena je 4. prosinca, oko 3,50 minuta u Novoj Gradiški, kod 26-godišnjeg vozača osobnog automobila, a dana 1. prosinca, oko 15,30 minuta, u Slavonskom Brodu, kod 37-godišnjeg vozača motocikla, utvrđena je koncentracija alkohola od 1,91 promila.

Najveća brzina izvan naselja izmjerena na autocesti, iznosila je 201 kilometar na sat. Riječ je o osobnom automobilu srpskih registracija, kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Srbije. Najveća brzina u naselju izmjerena je 2. prosinca, oko 23 sata, u Zapolju kod Nove Gradiške. Riječ je o osobnom automobilu, kojim je upravljao 30-godišnjak, a iznosila je 165 kilometara na sat.

Izvor: Policijska uprava brodsko-posavska