Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, od 15. do 21. svibnja 2017. godine, proveli su preventivno represivne aktivnosti u prometu s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti u području prometa i smanjenja broja prometnih nesreća. U tom vremenu na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave, dogodilo se ukupno 26 prometnih nesreća, od toga je bilo 6 prometnih nesreća s ozlijeđenim, u kojima su 3 osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a 4 osobe su zadobile lakše tjelesne ozljede te 20 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
Policijski službenici su pritom utvrdili 408 prometnih prekršaja. Od težih prometnih prekršaja najviše su zastupljene nepropisne brzine, kojom prilikom je utvrđeno 194 prekršaja nepropisnih brzina, te 17 prekršaja upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola.

Od ostalih prekršaja utvrđeno je 56 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, 6 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 8 prekršaja upravljanja vozilom bez položenog ispita, 6 prekršaja nepoštivanja prednosti prolaska, 3 prekršaja nenošenja zaštitne kacige, a u manjem broju utvrđeni su i drugi prometni prekršaji (tehničke neispravnosti vozila, upravljanje pod zabranom i sl.). Policijski službenici nastavljaju sa sličnim preventivno represivnim aktivnostima u području prometa.

Najveća nepropisna brzina utvrđena na autocesti A3 kod Zadubravlja iznosila je 238 kilometara na sat, a u naselju Bartolovci 92 kilometara na sat. Najveća koncentracija alkohola očitana je u Slavonskom Brodu, u Budakovoj ulici u organizmu vozača bicikla i iznosila je 2,40 promila.
Policija podsjeća sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te savjesno i odgovorno ponašanje u prometu, kako bi se izbjegle neželjene posljedice i stradavanja osoba u prometnim nesrećama.