Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom iz Slavonskog Broda zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare, krivotvorenja isprave i nedozvoljena uporaba osobnih podataka. Temeljem provedenog kriminalističkog istraživanja on je osumnjičen da je početkom prošle godine iskoristio povjerenje 49-godišnjaka iz Slavonskog Broda i pomoću preslike njegove osobne iskaznice bez njegovog znanja na njegovo ime sklopio ugovor na dvije godine s jednim teleoperaterom od kojeg je preuzeo jednu igraču konzolu i satelitsku antenu vrijednosti više tisuća kuna.

Također ga se sumnjiči da je na isti način krajem 2014. i početkom 2015. godine, sa osobnom iskaznicom 20-godišnjaka s područja općine Bebrina zasnovao pretplatnički odnos s istim teleoperaterom za usluge satelitske televizije, tarifnog modela za mobitel uz što je naručio i preuzeo još jednu igraču konzolu i jedan mobitel u vrijednosti više tisuća kuna.

Temeljem posebnih izvješća za dva kaznena djela prijevare, dva kaznena djela krivotvorenje isprave i dva kaznena djela nedozvoljena uporaba osobnih podataka Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je protiv njega pred Općinskim sudom u Slavonskom Brodu podiglo optužnicu.