Zbog povećane koncetrancije sumporvodika u zraku mnogim brođanima je prisjeo kunu jeftiniji benzin iz Bosanskog Broda, a valu mladeži koji napuštaju ovaj grad, sad su se pridružile i horde štakora kojima je smrad rafinerije postao nesnosan. Navodno su kanalizacije i divlje deponije ostale prazne, jer štakori traže ugodniji smrad koji u Slavonskom Brodu nažalost više nije pogodan.
Stanari sa Slavonije I i II javljaju da je u zadnje vrijeme drastično opao broj žohara u njihovim zgradama, a jedini organizmi kojem ne smeta radioaktivnost navodno su zbog smrada bosanskobrodske rafinerije napustili šire područje Slavonskog Broda.
Broj komaraca, nažalost, i dalje je u porastu.

Pijana Čaplja

Vijesti koje su objavljene u rubrici Pijana Čaplja su izmišljene s ciljem stvaranja satiričko-humorističnog sadržaja i ne treba ih shvaćati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna, a osobe iz javnog života mogu se pojavljivati samo kao akteri izmišljenih događaja. Njihovi stavovi, radnje, događaji vezani uz njih kao njihove izjave koje se citiraju u tekstu su izmišljeni.