Zimski prihvatni centar za migrante na Bjelišu danas je otišao u povijest i to dva dana nakon što je u rekordnih 6 mjeseci dobio uporabnu dozvolu i suglasnost susjeda. Podsjećamo, Zimski prihvatni centar je podignut prošle godine, a tek ovaj tjedan je došla uporabna dozvola i suglasnost susjeda za izgradnju centra. Također je i završena legalizacija svih objekata koji će uskoro biti razmontirani.
Ekipa Pijane Čaplje popričala je s migrantima koji posljednji napuštaju centar. Aziz Nahub (26), kovino-strugač rodom iz okolice Aleppa kaže: „Žao nam je što napuštamo centar u Slavonskom Brodu. Čujemo da su i susjedni napokon dali suglasnost za naš kamp, a kamp se upravo raspušta. No, ipak nam je najviše žao što odlazimo a nećemo svjedočiti otvorenju podvožnjaka u Osječkoj.“
Osim migranata i pojedini brodski ugostitelji su tužni – u centru malog Pariza, kraj malog Eiffelovog tornja, tmurna je atmosfera nakon pada posjetitelja – volontera Crvenog Križa koji su bili smješteni u domu kraj Tehničke škole.

Pijana Čaplja

Vijesti koje su objavljene u rubrici Pijana Čaplja su izmišljene s ciljem stvaranja satiričko-humorističnog sadržaja i ne treba ih shvaćati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna, a osobe iz javnog života mogu se pojavljivati samo kao akteri izmišljenih događaja. Njihovi stavovi, radnje, događaji vezani uz njih kao njihove izjave koje se citiraju u tekstu su izmišljeni.