U najnovijem pokušaju racionalizacije troškova državne administracije na red je došlo i pitanje teritorijalnog ustroja Hrvatske. Najvjerojatnije će doći do ukidanja županija i ustrojavanja 5-7 regija. Problem je međutim nastao u tome što se zaboravilo na Brodsko-posavsku županiju. Po nekim izvorima bliskim Vladi na BPŽ se zaboravilo jer se županija našla na drugom listu spiska koji je ispao pripravniku koji je dostavljao papire u kabinet.
U svakom slučaju, Brodsko-posavska županija se nije našla u nikakvoj kombinaciji novo teritorijalnog ustroja tako da brodski politički krugovi raspravljaju o budućnosti sad već bivše Brodsko-posavske županije. Brodski autonomaši se zalažu za odvajanje BPŽ u zasebnu republiku i podnošenje zahtjeva za članstvo u UN-u. S druge strane, jedan dio političara se zalaže za formiranje Brod-distrikta po uzoru na Brčko-distrikt. Argumenti za Brod distrikt su slijedeći: postojanje Luke kao u Brčkom i trgovački centri Coloseum i SuperNova koji su pandan Arizoni. To bi konkretno za Slavonski Brod značilo da potpuno de-centraliziranu vlast u odnosu na Zagreb s vlastitom poreznom politikom i središnjom centralnom bankom. Osim toga očekuje se povećanje minimalne plaće na 1000€ neto.

Demontaža plastične stolarije na zgradi županije već je započela.

Pijana Čaplja

Vijesti koje su objavljene u rubrici Pijana Čaplja su izmišljene s ciljem stvaranja satiričko-humorističnog sadržaja i ne treba ih shvaćati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna, a osobe iz javnog života mogu se pojavljivati samo kao akteri izmišljenih događaja. Njihovi stavovi, radnje, događaji vezani uz njih kao njihove izjave koje se citiraju u tekst