Poznata brodska manifetacija „U svijetu Ivane Brlić Mažuranić“ počela je u prošlu nedjelju, a bosanskobrodska rafinerija je odlučila smanjiti proizvodnju u cilju dobrosusjedskih odnosa. Naime, uprava rafinerije je odlučila na „olimpijsko primirje“ i da neće smradom ometati. Direktor sektora odnosa s javnošću bosansko brodske rafinerije Karla Smirnof kaže: „Zbog komšijskih odnosa ne želimo dizati tenzije u Slavonskom Brodu i želimo da sve bude harašo, iako moram da kažem – naša nafta je harašo i sovršen proizvod, ali dobro - nećemo da remetimo odnose, niste vi Turska“.

Reporteri Pijane Čaplje saznaju da je do ovakve iznenadne odluke došlo nakon upute iz ruske obavještajne službe za inozemstvo – GRU nakon što su njihovi agenti saznali da bi zbog ekološkog problema u Slavonskom Brodu moglo doći do Hlapićinog i Gitinog bojkota na manifesticiji „U svijetu Maše i Medvjeda“ koje se ove godine održava u Magnetogorsku. „Bojkot Hlapića i Gite mogao bi dovesti do lančane reakcije bojkota gostiju iz NATO zemalja – Ivice i Marice iz Njemačke, Male Sirene iz Danske, Alise iz Zemlje Čudesa i Davida Camerona iz Velike Britanije“ – rekao je za Pijanu Čaplju neimenovani dužnosnik ruskog diplomatskog zbora.
Novi naleti smrada iz Bosanskog Broda očekuju se kada djeca vrate ključeve grada Mirku Duspari.

Pijana Čaplja

Vijesti koje su objavljene u rubrici Pijana Čaplja su izmišljene s ciljem stvaranja satiričko-humorističnog sadržaja i ne treba ih shvaćati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna, a osobe iz javnog života mogu se pojavljivati samo kao akteri izmišljenih događaja. Njihovi stavovi, radnje, događaji vezani uz njih kao njihove izjave koje se citiraju u tekstu su izmišljeni.