Nakon najave Ustavnog Suda Republike Hrvatske da će se razmatrati slučaj svakog grada posebno zbog naplate dnevnih parking karata (koje je Ustavni Sud proglasio nelegalnima), Brod-parking je našao rješenje da zaobiđe ovaj problem prije nego što se Ustavni Sud pozabavi našim gradom. Naime, Brod-parking je odlučio svoja parkirališna mjesta izuzeti iz ustavno-pravnog suverentitea Republike Hrvatske i pridužit ih državi Liberland.Time se odluke Ustavnog Suda RH ne bi odnosile na parkirališta Brod-parkinga, a Brod-parking bi mogao nastaviti s naplatom kao i ranije.

Ipak, doći će do određenih promjena u poslovanju. Sada se više neće kupovati parkirne karte, nego će se plaćati carinska pristojba po već poznatim cijenama: u prvoj zoni Liberlanda 3 kn po satu, odnosno 60 kuna za 24 sata. Kontrolori Brod-parkinga sada postaju carinci, a u dogledno vrijeme bi se trebao potpisati bilateralni sporazum s Republikom Hrvatskom o njihovom slobodnom kretanju između parkinga koji su prekinuti teritorijem Republike Hrvatske, odnosno grada Slavonskog Broda. Na parkingu ispred gimnazije uskoro će biti otvoren i Duty Free Shop s jeftinim cigaretama i alkoholom zbog kojeg je Liberalndu već upućena prosvjedna nota iz susjedne Bosne i Hercegovine. Do kraja ove godine Liberland-Parking otvorit će svoj migracijski kamp kao konkurenciju hrvatskom kampu na Bjelišu.

Pijana Čaplja

Vijesti koje su objavljene u rubrici Pijana Čaplja su izmišljene s ciljem stvaranja satiričko-humorističnog sadržaja i ne treba ih shvaćati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna, a osobe iz javnog života mogu se pojavljivati samo kao akteri izmišljenih događaja. Njihovi stavovi, radnje, događaji vezani uz njih kao njihove izjave koje se citiraju u tekstu su izmišljeni.