Mnogi građani Slavonskog Broda pitali su nas zbog čega je policijski helikopter više sati nadlijetao grad, a vrijedni reporteri Pijane Čaplje su se dali odmah na zadatak. Iako u brodskom redarstvu nisu bili dostupni za službene izjave, od jednog redarstvenika saznali smo pozadinu priče. Naime, jučer tijekom prijepodnevna operativnom analizom utrvđeno je da stanovita roda imena Malena, trajno nastanjena u Brodskom Varošu nije u svom gnijezdu. Redarstvo je pokušalo stupiti u kontakt s nevjenčanim suprugom, rodanom Klepetanom, ali nažalost bez uspjeha jer se pretpostavlja da je g. Klepetan negdje na jugu na području koje je pod kontrolom terorističke skupine, tzv. „Islamske Države“. Razlog Klepetanovog boravka povezuje se s ranijim kontaktima koje je ova ptica ostvarila s obavještajnim pticama iz Ruske Federacije.

Brodsko redarstvo, nakon što nije bilo u mogućnosti zemaljskom ophodnjom pronaći Malenu, prizvalo je u pomoć leteće snage u vidu policijskog helikoptera koji je nekoliko sati kružio gradom u potrazi za nestalom pticom. Kasnijom operativnom obradom na terenu došlo se do saznanja da se Malena nalazi u ugosteljskom objektu „Deki“ na Bjelišu gdje je konzumirala savskog šarana, ribu neutvrđenog identiteta. Koliko smo saznali od građanstva nastanjenog na Bjelišu, Malena je prije toga vršila zračno snimanje područja izbjegličkog kampa u gospodarskoj zoni Bjeliš. Namjene ptice zasad još nisu otkrivene, a redarstvo je uspješno vratilo nestalu pticu u svoje gnijezdo.

Pijana Čaplja

Vijesti koje su objavljene u rubrici Pijana Čaplja su izmišljene s ciljem stvaranja satiričko-humorističnog sadržaja i ne treba ih shvaćati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna, a osobe iz javnog života mogu se pojavljivati samo kao akteri izmišljenih događaja. Njihovi stavovi, radnje, događaji vezani uz njih kao njihove izjave koje se citiraju u tekstu su izmišljeni.