Iako je odavno najavljeno oživljavanje gospodarstva u Slavonskom Brodu kroz razne gospodarske i poslovne zone, to se zbog mnogo čimbenika ipak nije dogodilo. Ipak, Grad je krenuo s prenamjenom zona u cilju privlačenja stranih ulaganja.

Gospodarska zona Bjeliš
Veliko područje gospodarske zone na Bjelišu bila je velika nada Brođana, međutim nažalost nikad nije zaživjela. Iako se špekuliralo o pokretanju sirijskog poduzetničkog inkubatora, s idejom se izgleda, barem zasada, odustalo jer se potencijalni ulagači na Bjelišu zadržavaju tek 24-48 sati. Novi projekt s kojem bi se trebalo krenuti na Bjelišu je izgradnja velikog golf terena koji bi trebao nadilaziti i područje same gospodarske zone. Navodno su u Slavonskom Brodu viđeni invenstitori izgradnje golf terena u Dubrovniku. Projekt na Srđu još uvijek nije zaživio, ali brodski bi ipak mogao ranije vidjeti svjetlo dana. Golf tereni su najbolji izbor, budući je botreban samo manji građevinski zahvat, tj. pokositi i navesti par kamiona zemlje.Također se razmatra izgradnja žičare koja će voditi od restorana Deki na Bjelišu do Vile Igrač u Bukovačkom brdu gdje bi trebao biti napravljen SPA-WELNES i hotel s 5 zvjezdica.

Zona malog gospodarstva Kolonija
Najavljena pompozno kao zona za male gospodarske subjekte, također nikad nije uspješno zaživjela. Grad Slavonski Brod zajedno s Jadran filmom i Hrvatskim audio-vizualnim centrom razvija veliki projekt vanjskog studija s kulisama za snimanje filmova domaće i strane produkcije. Na Koloniji, koju sada već lokalno stanovništvo zove Brodywood, najavljeno je snimanje već nekoliko filmova. Prvi su Nijemci koji bi trebali snimati film po zaboravljenom romanu Karla Maya: „Indijanci skupljaju drva za zimu“, a od domaćih filmova najavljeno je snimanje filma katastrofe: „Rafinerija – Černobil na Savi“ i komedije o adaptaciji bivšeg zatvorenika u malom slavonskom selu gdje se kandidira za načelnika: „Selo moje malo – ćaća se vraća“.

Zona Zapad
Zona Zapad (Slobodnica) biti će prenamjenjena u farmu lješnjaka, jer kako su nam kratko rekli u Gradskoj upravi: „Lješnjaci sad idu dobro.“

Pijana Čaplja

Vijesti koje su objavljene u rubrici Pijana Čaplja su izmišljene s ciljem stvaranja satiričko-humorističnog sadržaja i ne treba ih shvaćati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna, a osobe iz javnog života mogu se pojavljivati samo kao akteri izmišljenih događaja. Njihovi stavovi, radnje, događaji vezani uz njih kao njihove izjave koje se citiraju u tekstu su izmišljeni.