Ovogodišnji sajam poslova održan u Slavonskom Brodu okupio je širok spektar poslodavaca i posloprimaca, a očekivano najveće zanimanje bilo je za javne tvrtke. Zbog širokog interesa javnosti, većina javnih firmi je za posjetitelje imala akcijske cijene pri zapošljavanju.
Tako je Vodovod svima koji su predočili kartu davao 20% popusta za naknadu za upošljavanje, a članovi Udruge Pravaš i SDP-a uz predočenje partijske iskaznice mogli su ostvariti još dodatni popust od 30%. Hrvatske autoceste svoj program su predstavili u suradnji s Fakultetom prometnih znanosti iz Zagreba: njihova akcija se zove 2u1, gdje ste za jedinstvenu cijenu mogli po ekspresnom postupku postati diplomirani inženjer prometa i zaposlenik HAC-a, a prvi 10 kupaca posla dobilo je 23% popust na cestarinu uz korištenje ENC-a.
Opća bolnica „dr. Josip Benčević“ iz Slavonskog Broda je također davala popust za naknadu za zapošljavanje koji je iznosio 20% za korisnike dopunskog zdravstvenog osiguranja, a prikazana su i pozitivna iskustva u suradnji s HDZ-om unazad dvadesetak godina.
HNS se pohvalio odličnim rezultatima akcija „S posla u JANAF“ i „S posla u HEP“, a INA se pohvalila s poticajnom mjerom „ Nogometaš i pumpaš“ koja se također provodila godinama.
Svi sudionici su mogli nazočiti radionicama „Kako napisati natječaj po rođakovim kvalifikacijama“ i „Potvrda o nekažnjavanju, mit ili istina“.
HZZ je istaknuo i vrlo uspješnu akciju „Stručno osposobljavanje, ulazak na mala vrata za odabrane“.
Za sve ostale organizirana je akcijska prodaja autobusnih i avionskih karata za Njemačku i Irsku.

Pijana Čaplja

Vijesti koje su objavljene u rubrici Pijana Čaplja su izmišljene s ciljem stvaranja satiričko-humorističnog sadržaja i ne treba ih shvaćati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna, a osobe iz javnog života mogu se pojavljivati samo kao akteri izmišljenih događaja. Njihovi stavovi, radnje, događaji vezani uz njih kao njihove izjave koje se citiraju u tekstu su izmišljeni.