Noćas je u brodskoj bolnici gđa. Maryam Namdo rodila dječaka teškog 3,18kg i velikog 51cm. To je, inače, gospođi peto dijete. Mali Sirijac je imao tu sreću da se na putu kroz pola euroazije rodi baš u Slavonskom Brodu, međutim majka Maryam nije zadovoljna. Zapravo, majka je odlučila podići privatnu tužbu protiv ministra Ostojića. „Zašto nas je Ostojić preusmjerio u ovaj grad? Zašto su nas doveli ovdje? Mi smo željeli na otok Vir!“ – rekla je majka, a mi podsjećamo da je porodiljina naknada na Viru za peto rođeno dijete čak 112 tisuća kuna. „Pregazili smo Tursku, Grčku, Makedoniju i Srbiju i onda nas skrenu u ovaj grad ovdje? Što je ovo uopće? Podsjeća me na razoreni rodni Homs na dan odlaska.“
Inače, na info-zidu u kampu na Bjelišu non-stop se vrti obavijest na arapskom jeziku u kojem stoji da niti jedan ministar nije odgovaran za slučajan porod u Slavonskom Brodu. Ispod još stoji: „Više sreće drugi put“.
No uz sve nedaće koje čovjeka mogu snaći rođenjem u Slavonskom Brodu, za već postojeće građane Slavonskog Broda postoji svijetla strana cijele priče. Dolaskom izbjeglica u Slavonski Brod i njihovim rađanjem Slavonskom Brodu se napokon popravlja krvna slika i natalitet i samo je pitanje dana kada će Brod imati opet demografski prirast.

Pijana Čaplja

Vijesti koje su objavljene u rubrici Pijana Čaplja su izmišljene s ciljem stvaranja satiričko-humorističnog sadržaja i ne treba ih shvaćati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna, a osobe iz javnog života mogu se pojavljivati samo kao akteri izmišljenih događaja. Njihovi stavovi, radnje, događaji vezani uz njih kao njihove izjave koje se citiraju u tekstu su izmišljeni.